Не случайно наричат етеричните масла природната аптека. Натуралните масла повлияват много ефикасно на безброй здравословни проблеми. Нашите предци, вече над 5000 години, облекчават редица заболявания с тези концентрирани растителни масла.

Ето 3 етерични масла, които успешно се използват в някои случаи:

Масло от лавандула

Най-популярното сред етеричните масла, маслото от лавандула, е известно заради чудесното си ухание и успокояваща същност. Повлиява добре безпокойство, безсъние, депресия. Mоже да се използва и за балансиране на кръвната захар, лекува изгаряния и порязвания и предоставя цялостна антиоксидантна защита. Комбинира се добре с етерични масла от роза, портокал, розмарин, ветивер,индрише, сандалово дърво.

Масло от мента

Допринася за охлаждане на зачервената от слънчеви бани кожа. Премахва умората, напрежението, действа ободряващо и тонизиращо. Полезно е при проблеми с храносмилането, стомашни болки, гадене и повръщане. Облекчава главоболие, мигрена, болки в мускулите и ставите. Може да се използва за освежаване на дъха, при хъркане, за облекчаване на мускулна треска и за проясняване на ума.

Масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво е много ценено за лечението на бактериални инфекции, ухапвания от насекоми, херпеси при настинка, болки в ушите и дори при псориазис. Притежава силен, остър аромат и има антимикробни свойства, които убиват причиняващите лоша миризма бактерии, а няколко капки, добавени в пералнята и дрехите ви ще ухаят невероятно без да използвате химически аромати. Комбинира се добре с етерични масла от мента, лимон, лавандула, индрише, розово дърво.

Внимание:

🚩Този материал е информативен, не може да се използва за назначаване на лечение за което и да било заболяване и не може да замени препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които се нуждаете от лечение!