Има растения, които лекуват и най опасните и мъчнолечими болести. Който не ги познава, страда. Затова казваме, че хората страдат поради своето невежество.

Достатъчно е да вземеш подбел и ще се подмладиш. Но трябва да знаеш през кой ден на годината да го вземеш. Тогава човек трябва да излезе рано в зори или при изгрева на слънцето,когато на небето няма нито един облак. Има ли най малкият облак, лекарството се разваля.

Ако ви боли стомах, сварете си малко равнец.

Против кашлица си сварете малко синя тинтява.

Ако на мой приятел му тежи нещо, страда, ще му кажа да си вземе с три пръста малко цвят от Пелин, да го сложи в джезве, да го държи пет минути да клокне и всеки ден в продължение на 10 дни да пие по една чашка Пелин и положително ще се подобри, без захар да го пие.

При зъбобол- да се сварят орехови листа, да се жабурят венците с тази вода.

Ако цяла година ядеш коприва, косата ти ще почернее.

Когато сте неразположени, вземете на върха на един нож пепел от изгорелите кленове, изсипете я в чаша гореща вода и като се утаи, изпийте водата.
Забележете, всички растения, у които венчето на цвета е петлистно, действат разслабително.Значи числото 5 е етикет, показва някакви свойства.
Чрез цветята, растенията, плодовете, дърветата човек се лекува, свързва се с тяхната магическа сила. Чесън, лук ,магданоз, във всяка градина да има по една леха, те са много лековити. Карамфилът лекува нервни болести. Розата лекува други болести… Розата и карамфила ще миришате отдалеч. Цветята крият в себе си лечебна сила.

Добре е малокръвния да отглежда червени цветя. Червеният цвят съдържа магнетична сила, която тонизира нервната система.
Ако някой е обезверен, да отглежда сини цветя. За да бъдете здрави, посадете цветя в саксии или в градината си и ги отглеждайте. Също посадете и плодни дървета и зеленчуци, изучавайте ги, за да се ползвате от силите, които се крият в тях.
Събувайте се лятно време боси и ходете по един- два часа по тревата, по камъните.
Учителят Петър Дънов